söndag 20 december 2009

Ritningar på omrenovering

Kanske kul att se lite av det vi planerat att göra gällande planlösningen. Eftersom att entréplanet är vår första etapp, så får ni lite bilder på vad som ska göras:

Gammal planlösning med små indelade ytor överallt. Typisk trettiotals-planlösning med en separat trappuppgång som ger huset mer av en hyreshus-känsla. Givetvis kan det också bero på att huset till början var en butik och förmodligen också byggd till det ändamålet.

Syftet med den nya planlösningen är att få mer öppna ytor, så man kan känna gemenskap med dem som är i andra rum. Mycket har ändrats, två väggar har tagits bort, trappan har flyttats och bakdörren höjts upp (detta pga att den gamla trappuppgången gick i flera plan. Jordvärmen är klar nu, men vi vill fortfarande använda oss av de två murstockarna som finns på var sida om huset för mys och vid behov av extra värmetillskott. Därför vill vi installera en täljstensspis (tja, eller vi diskuterar i alla fall om det ska bli av täljsten, det gråa stör mig lite=) ) i vardagsrummet och en vedspis i köket.

2 kommentarer:

 1. Låter spännande. Ska bli kul att följa er renovering.
  kram
  Vilma

  SvaraRadera
 2. Ja, det är en hel del att göra =)
  Får kika in och titta vad ni pysslar med också!

  Kram;
  Kirsi

  SvaraRadera