måndag 4 januari 2010

Köksfunderingar...

Det är dyrt och svårt det där med kök! Speciellt när man har en bild av hur det ska se ut och enda vägen till drömköket är genom en väääldigt tunn plånbok. Vi har kikat på en hel del olika kök och kommit fram till att Kvänum, Tibrokök, Vedum och Ballingslöv har kök som skulle kunna monteras ihop till det kök vi har längtat efter.
Om ni har tips på billiga kök som skulle kunna monteras till något som ser ut som något av dessa tar vi tacksamt emot förslag!

Detta är det perfekta köket i min mening och den bild vi utgått från i letan på liknande modeller i Sverige.

Underbara kök från Kvänum. Tyvärr märkte vi att Kvänum var hutlöst dyrt och ett nytt kök i denna stil från dem skulle komma att kosta omkring 400.000kr! Väldigt snygga vitrinskåp på bilden längst ned, men priset är oöverkomligt...

Tibrokök ligger billigare än Kvänums modeller och känns mycket fina i kvalitén. Tyvärr så ligger även dessa kök för högt i pris. Att de ligger ca 100.000 billigare gentemot Kvänums tröstar inte mycket om man ser prislappen på ett Tibrokök...

Vedums kök kikade jag litegranna på på nätet, men har ingen aning om vad de kostar eller om de har fler val på vitrinskåp mm. Någon som vet?


Ballingslövs kök är fina och kan byggas om till ett kök som till stor del liknar Somethings Gotta Give-köket. De ligger även (om vi förstått dem rätt, då vi inte fått en exakt offert) lite billigare än Tibrokök, fortfarande dyrt jämfört med Marbodal och Kvick, men kanske överkomligt med tanke på kvalitetskänslan.

4 kommentarer:

 1. Det är snygga bilder, men jag trodde kvik skulle inte vara så dyrt. Kolla gärne också Smedstorp eller Länghems, lite mindre märke men med snygga och fins kök och bra priser.
  Lycka till med renoveringen / ela

  SvaraRadera
 2. Tack så mycket för tipsen! Uppskattar det verkligen! Ska kika på Smedstorp och Länghems!

  SvaraRadera
 3. Kolla med M5 kökscenter i Skövde. Samma ägare som till tibrokök och kungsäter kök. Dom har ytterligare serier som passar er smak och plånbok.

  SvaraRadera
 4. Kolla med M5 kökscenter i Skövde. Samma ägare som till tibrokök och kungsäter kök. Dom har ytterligare serier som passar er smak och plånbok.

  SvaraRadera