söndag 3 januari 2010

Varning för starka bilder ;)

Fick en fråga om hur källaren ser ut i dagsläget och vill bara varna för illamående, chock eller yrselattacker. Ni scrollar alltså nedåt med egen risk =). Vi har inte gjort något med källaren sen vi började renovera huset, när jag kikar på de här bilderna är jag tacksam över vår lilla lägenhet i stan och beslutet att vänta med att flytta in!

Här får ni lite FÖRE-bilder:
Källarens "hall" sett från trappan


Källaren mot trappan. Renoveringen kommer att innebära att trappan flyttas och detta utrymme får två garderober och blir lite av en hall.

Pannrummet, där jordvärmepumpen precis installerats och ger skön värme till huset.


"Vinkällaren". Här kommer det förmodligen bli en spiraltrappa ned och alla väggar tas bort för att ge en öppnare yta. Sen ska vi klä rummet i tegel och göra två större "förrådsrum", ett för syltburkar, saft, vin mm och ett för saker, kanske säsongssaker mm.

Vinkällaren åt andra hållet, dörren till "relaxen" syns på bilden.

Ja, det krävs en del fantasi, men här ska alltså relaxen vara, med bastu och annat trevligt =) Hittills har det använts som vedförvaring, vilket jag hatar med tanke på alla kryp det för med sig...

"Tvättstugan" från hallen sett. Jaa.. ni börjar nog få en bild av hur hemskt det egentligen är! I början kommer vi ha en tvättmaskin på ovanvåningen, eftersom renoveringen kommer ta sådan tid.... men men, drömmen om en ljus härlig tvättstuga lever vidare!

Den gamla duschen som nog är den "fräschaste" delen av källaren. Här tänkte vi göra ett torkrum för tvätten, så det slipper hänga i vägen.

Tvättstugans lilla hörn där städskrubb mm kommer att finnas

3 kommentarer:

 1. Förstår vad du menar :-) Ni har ett digert jobb framför er, men era planer låter ju riktigt bra. Det ska bli kul att få se resultatet.

  SvaraRadera
 2. detta kommer bli riktigt bra när det blir klart.
  Ni har inga kontakter vad gäller vitvaror och dyl.
  Tänkte vi som renoverar kanske kan förmedla lite tjänster sins emellan.

  SvaraRadera
 3. Låter bra! Vi håller på att kika både på vitvaror till kök och tvättstuga, men det är så stort utbud av allt!Det är väl bra iofs, men det är knepigt att veta vad som är av bra kvalité samtidigt som det inte kostar jättemycket. Just nu drunknar vi i kataloger, delar med mig så fort jag hittar något bra! Gör gärna detsamma!

  SvaraRadera