torsdag 3 juni 2010

Nytt i gammal tapning

Nu var det min tur att uppdatera bloggen lite gällande vad som har hänt med badrummet på entréplan. Tyvärr har det inte blivit så mycket arbete under våren på grund av vår lilla ängel som kom till världen och alla inflamationer i knän och leder. Nu känns det i varje fall som att saker och ting börjar stabilisera sig så att man kan återgå till bygget i alla fall 2 dagar i veckan.

Som ni såg på tidigare bilder så var tre golvbjälkar totalt sönder ruttna efter ett vattenläckage från toalettstolen som har släppt en droppe lite då och då, men med ett ödesdigert utfall. Man börjar fatta hur viktigt det är med ett fungerande och rätt utfört tätskikt.


Allt gammalt och äckligt sågspån togs bort och ersattes med nytt kutterspån. Golvbjälkarna lagades med avväxlingar och plåtbeslag. Under arbetets gång märkte jag även att balken som alla golvbjälkarna stöder emot också var genomrutten. Denna tog sin lilla tid förstås eftersom man fick riva en bit från väggen och trossbotten samt dra om ett par elkablar i källartaket. Bara att tänka tillbaka på arbetet gör en svettig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar