onsdag 4 maj 2011

Välkommen ut på landet

Har du spindelfobi ber jag dig att inte titta på bilden nedan. Jag var på väg uppför trappan för att gå och lägga mig igår kväll och ser en underlig min på min mans ansikte. Jag ser direkt att han försöker få mig att lugna ner mig innan han berättar något - så naturligtvis grips jag av panik och föreställer mig en enorm tjock nattfjäril som sitter och rotar i mitt hår... varav jag blir smått hysterisk (ja, ni fattar att jag lider av nattfjärilsfobi). Kalle fattar att han är tvungen att berätta och visar en av de största, fetaste svenska bonnaspindlarna jag nånsin sett - INNE I VÅRT HUS!

Ni övermänniskor som sitter och skrattar åt mig just nu och önskar mig lycka till med lantlivet har rätt... som tur är kan jag hantera alla andra kryp, möten med spindlar är inte heller så traumatiska numer (så länge de inte springer rakt mot mig).

Det jag hanterar mindre bra är nattfjärilar. Anledningen är nog att jag en gång av misstag mosade en sådan med bara händer och den var så stark så den bara fortsatte röra sig i handen på mig *RYYYYYYYYYYSER*. Nu när bygglamporna varit tända inomhus har nattfjärilarna sökt sig mot fönstren, så jag försökte konfrontera min rädsla (vilket inte går när de flyger runt en). Det var mindre lyckat... Titta på en nattfjäril på nära håll så lyser ögonen röda när ljuset ligger på, de är håriga och... ja... vidriga...

Sorry för skräckinlägget, var tvungen att få det ur mig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar